Op deze pagina vindt u nieuws en mededelingen over onze producten, onze dienstverlening en over ontwikkelingen op de voedselmarkt.

01-11-2016. Vanaf vandaag moeten we helaas de prijzen van vers sinaasappelsap en de prijzen van de lunches met vers sinaasappelsap verhogen. Door de enorme droogte op het zuidelijke halfrond door El Niño is de oogst van citrusvruchten meer dan teleurstellend. Gevolg zijn slechte droge sinaasappels waar nauwelijks sap uitkomt en prijzen die hoger zijn dan we ze ooit hebben meegemaakt. Een gedeelte van deze hogere kostprijs hebben we nu in het product verwerkt.

We hopen dat de opbrengsten straks voor de perssinaasappels uit Egypte, Spanje en Marokko beter zullen zijn en de prijzen lager.



27-02-2015. Vanaf 1 maart vindt u twee nieuwe broodjes in het keuze menu. Ambachtelijk bereidde ruitbroodjes meergranen in wit en bruin.

16-02-2015. Per 01-01-2015 was onze cookie voor het bewaren van de adresgegevens verlopen. Heel vervelend want nu moest iedereen zijn gegevens opnieuw invoeren bij elke bestelling. De datum is inmiddels verlengd. Als u nu de gegeven nogmaals invult en onze cookies bewaard dan blijven ze steeds 30 dagen in uw browsercache opgeslagen.

18-07-2014. Door problemen bij ons hostingbedrijf heeft onze nameserver de hele ochtend niet gewerkt. Het probleem moet rond 10:30 opgelost zijn.

Op levensmiddellen staat op de verpakking wat de ingredienten zijn. Een banaan is puur natuur maar wat zit daar van nature eigenlijk in?


15-11-2013 Hoewel de Sint nog moet arriveren zijn wij al bezig met de kerstperiode en de jaarwisseling. Dit jaar kunt u bij ons heerlijke ambachtelijke kerststollen, oliebollen en appelbeignets bestellen. We hebben daar voor een speciale pagina gemaakt. Die pagina vindt u hier. Dagvers van onze warme huisbakker.

Al deze artikelen leveren we uitsluitend op bestelling. Graag dus een dag van tevoren bestellen zodat de bakker weet hoeveel deeg hij moet maken.

We kunnen de stollen tegen een kleine maarprijs ook leveren in een mooie geschenkverpakking.


02-08-2013 'Lunchen aan bureau maakt productiever in de middag'

Medewerkers die lunchen aan hun bureau zijn meer gefocust en productiever in de middag vergeleken met collega’s die in de pauze niet op de werkplek eten.

Dit blijkt uit onderzoek van de Humboldt Universiteit in Berlijn. Wie gaat lunchen in de kantine heeft volgens de wetenschappers een verminderde hersenfunctie waardoor het moeilijker is ingewikkelde taken op te pakken en om fouten op te sporen.Voor het onderzoek werden twee groepen getest. Leden van de eerste groep aten een eenzame maaltijd aan hun bureau, terwijl de andere groep langer weg mocht blijven, een korte wandeling maakte naar de kantine en een uur mocht lunchen met een vriend.

Gefocust

Beiden groepen kregen dezelfde maaltijd voorgeschoteld, maar de tweede groep kreeg wat langer de tijd om te lunchen, meldt Daily Mail.

Volgens het onderzoek was de eerste groep na de lunch duidelijk productiever en bleef gefocust, terwijl de tweede groep hier meer moeite mee hadden. Zij bleken minder wakker te zijn en hun taken minder goed uit te voeren. 

''Het lijkt logisch dat even weg zijn van het werk je concentratie achteraf ten goede komt, maar dat bleek dus niet het geval'', stelt onderzoeksleider dr. Werner Sommer.

Factoren

Een precieze verklaring vinden de onderzoekers lastig doordat er verschillende factoren meespelen. Het gezelschap, de omgeving en de duur van de maaltijd waren allen factoren die verschilden bij beide groepen.

''Het is voorlopig onmogelijk om te bepalen welke factor een invloed heeft op je prestaties'', aldus het onderzoeksteam.

Toch heeft lunchen in de kantine ook een aantal voordelen. De groep die een uur wegbleef waren enthousiaster en meer ontspannen in de namiddag dan hun collega's die op de werkplek aten.

 
Door: NU.nl/Vrouwonline

18-06-2013 LET OP. We zijn bezig aan de laatste goede en betaalbare appels. We zijn op zoek naar een flinke partij geschikte appels om sap van te maken maar het aanbod is mager. Appels zijn nu zo duur dat we de prijzen meer dan zouden moeten verdubbelen.

Inmiddels hebben we weer een mooie partij Granny Smith kunnen kopen.


18-02-2013. Op dit moment worden alle prijzen op de site herzien. Het kan zijn dat de prijzen genoemd in de prijslijst en die in de webshop niet helemaal met elkaar overeen komen.

Brood en beleg zijn over de hele linie wat duurder geworden, brandstofprijzen en energie zijn er de laatste jaren ook niet goedkoper op geworden maar onze huisvestingskosten zijn daarentegen weer veel lager en dat allemaal bij elkaar laten we tot uiting komen een prijsherziening. Gek genoeg vinden er nu bij het herberekenen zowel prijsverhogingen als prijsverlagingen plaats en sommige soorten beleg zijn en blijven nu al 5 jaar op rij onveranderd in prijs. In tegenstelling tot het kabinet stoppen wij met nivelleren zodat ons prijsbeleid helderder en consistenter is geworden. De gemiddelde prijsverhoging is ongeveer 3%.


18-12-2012 Het jaar is bijna voorbij. We zitten in de laatste 'normale' werkweek. Voor veel mensen de laatste paar dagen voor een vakantie. Wij hebben in week 52 en week 01 een aangepast rooster en minimale bezetting. Pas op 02-01-2013 draaien we weer met een volledig team. Op maandag 24-12 en 31-12 zijn we gesloten. U kunt dan wel alvast bestellen voor de donderdag 27-12 en de vrijdag 28-12. We wensen u prettige feestdagen en een goed begin van 2013...

02-11-2012. Vanmorgen om 05:05 viel de stroom uit en om 07:45 was die pas weer terug. Ovens, groentesnijmachine, snijmachines voor kaas en vlees waren, computers, eieren koken. Niets was mogelijk. Het is nu 10:00 en we lopen nog maar 30 minuten achter op een normale vrijdag. We zetten een extra bezorgauto in en hopen dat u niet op zoek gaat naar de oorzaak van ons te laat komen. Leest u dit wel weet dan dat we onderweg zijn maar misschien 10 to 20 minuten later zijn dan normaal.....

17-09-2012. Wij krijgen de afgelopen weken doorlopend prijsverhogingen van leveranciers door. Varkensvlees +15% en nu weer brood +6%. Hoewel de Euro weer opkrabbelt zijn ten gevolge van de koers sinaasappels en bananen dramatisch in prijs gestegen. De appelprijs is het dubbele van een jaar geleden. Brandstofprijzen staan op ongkende hoogte. Een gedeelte van de gevolgen van de dure brandstof vangen we op door slimmer de auto's in te zetten en dagelijks de bezorging zo optimaal mogelijk af te stellen.

Prijsverhogingen van grondstoffen zijn moeilijker op te vangen. De prijzen begonnen in 2011 al op te lopen en meestal zie je dat de hogere prijzen slechts tijdelijk zijn maar dit jaar wordt alles nog veel duurder. Een gedeelte moeten wij dan ook doorcalculeren. Per 01-10-2012 zullen bij ons dan ook een aantal artikelen in prijs stijgen.


07-06-2012. Gisteren werden we door iemand opmerkmaarkzaam gemaakt op het feit dat onze website op sommige smart phones tijdens het bestellen een fout melding gaf dat het beveiligingscertificaat niet geldig zou zijn. Dit is het probleem:

From 9th December 2010 RapidSSL and Geotrust certificates have been issued from a new 2048Bit root. The GeoTrust Global CA root is not installed on various mobile devices. The GeoTrust Global CA may be included in a future update of these devices.”

Maar opgelost met een Geotrust fix-certificaat die je gratis kunt downloaden.


22-03-2012. Gisteren verliep het beveiligingscertificaat van onze webshop. Normaal gesproken waarschuwt de instantie die dat certificaat afgeeft 30 dagen van tevoren. Om 14:30 was het verlopen en pas om 08:40 vandaag was het systeem weer up and running.

23-02-2012. De kleine pistoletjes zijn al meer dan een jaar echt klein. Te klein. Hoewel we tussendoor van de leverancier ook de broodjes in de goede maat ontvingen kwam het te vaak voor dat ze niet het juiste gewicht hadden. Met name de afgelopen paar maanden liep het niet goed. We zijn intussen zo ver dat we zonder prijsverhoging een groter broodje kunnen aanbieden. Vanaf maandag 27-02-2012 kan het niet anders dan dat het u opvalt dat de broodjes flink groter zijn. :-)

De bezorgkosten die we in rekening brengen bij opdrachten kleiner dan €12,00 buiten het centrum, of kleiner dan €45,00 voor in het centrum van Amsterdam worden m.i.v. 01-11-2011 niet meer in rekening gebracht bij een afname van meer dan €500,00 per maand.

30-09-2011. Sinds woensdag zijn we overgestapt op een nieuwe werkwijze. Bakken op afroep. We hebben nu gedurende de ochtend geen gebakken brood meer liggen tenzij het besteld is. We bakken tussen 08:30 en 10:00 per 20 minuten voor de binnengekomen bestellingen vers af. Het voordeel is evident. De kwaliteit verbeterd. We zien nu kans om sommige bestellingen niet binnen 2 uur maar binnen 1 uur bij u af te leveren. Het nadeel is dat nu na 10 uur er echt geen ander brood meer voorhanden is dan zachte bolletjes wit of bruin. De beste kwaliteit krijgt u als de opdracht voor 09:30 binnenkomt. Dit brood krijgt de tijd om helemaal af te koelen. Brood wat na 10:00 uur uit de oven komt wil nog wel eens een beetje warm zijn als het belegd wordt.

Pensioenfondsen en andere beleggingen op lange termijn tillen de voedselprijzen over het recordpeil van 2008, toen er in dertig landen voedselrellen uitbraken. Dat vermoedt de Britse ngo Christian Aid. Doorgaans worden enkel roekeloze speculanten met de vinger gewezen.

"In de voorbije jaren waren de stijgende voedselprijzen een afspiegeling van de investeringen in individuele commodity's: beleggingen in grondstoffen en bulkgoederen", verklaart Andrew Hogg van Christian Aid. De organisatie heeft zopas het rapport Hungry for justice: Fighting starvation in an age of plenty gelanceerd. Daaruit blijkt dat de voedselprijzen tussen januari 2005 en juni 2008 klommen met een gemiddelde van 83 procent. In februari 2011 werd zelfs het record uit 2008 gebroken. De financiële speculatie op landbouwbouwproducten heeft deze stijging grotendeels veroorzaakt, maar de studie oppert dat niet hedgefondsen en speculanten de hoofdverantwoordelijken zijn, zoals meestal wordt aangenomen. Het zouden eerder de voorzichtige institutionele beleggingen zijn, zoals pensioenfondsen.

Ontstaan van indexfondsen
"We kunnen niet met zekerheid stellen dat termijncontracten in commodity's de voedselprijzen de hoogte injagen. Wel stellen we vast dat de stijgingen gelijklopen. Er moet dus dringend onderzocht worden of deze enorme hoop geld bijdraagt aan de honger in de wereld", stelt Hogg. Een termijncontract gaat uit van hoeveel een gewas waard zal zijn op een zeker ogenblik in de toekomst wanneer het geoogst wordt. Dit type investering bestaat al honderden jaren, meestal als manier om boeren een voorschot te geven.

Vandaag stoppen bedrijven enorme bedragen in deze termijncontracten. Een andere mijlpaal was de oprichting van indexfondsen voor grondstoffen en bulkgoederen, waarbij wordt gekeken naar de indexen van een bundel commodity's.  Goldman Sachs bood voor het eerst zo'n indexfonds aan in 1991. De bank koos dertien commodity's, waaronder graan, koffie en varkensvlees en stelde investeerders voor om te beleggen in deze bundel, in plaats van in individuele producten.

Veilige investering
Deze fondsen begonnen niet-traditionele investeerders zoals pensioenfondsen aan te trekken. Het totale bedrag dat institutionele investeerders in deze fondsen hebben gestopt, ging van 15 miljard dollar naar 317 miljard dollar in het midden 2008. In tegenstelling tot hedgefondsen waar de verkoop van aandelen in een snel tempo verloopt en waarbij "tegen de markt" wordt gehandeld, koopt men bij indexfondsen als de prijs laag is en verkoopt men als de prijs hoog ligt. Gewassen staan bekend als een veilige investering, aangezien mensen altijd voedsel nodig zullen hebben.

"Beleidsmakers zouden nooit meer mogen instemmen met zulke evoluties zonder de impact op de arme bevolking in ontwikkelingslanden na te gaan", aldus Hogg. "Nu is het te laat om beleggingen in commodity's te verbieden, maar we wijzen erop dat deze gevolgen niet werden voorspeld. Ze hadden hier beter over moeten nadenken.


24-05-2011. We blijven, ondanks dat we voor bepaalde diensten geen nieuwe klanten meer aannemen, groeien. Deze groei en de enorme toename van het aantal bestellingen die kort voor 10 uur pas bij ons binnen zijn, leggen een druk op de kwaliteit van onze dienstverlening en dat willen we niet. Om ervoor te zorgen dat we de service kunnen blijven verlenen die u is beloofd hebben we twee maatregelen genomen. (1) Er komt een bezorgauto bij. (2) Alle persoonlijke lunchopdrachten na 09:45 zijn vanaf 01-06-2011 te laat. We kunnen hier geen brood meer voor bakken en ook nog op tijd zijn met alle bestellingen die ruim op tijd bij ons binnen komen.

Vanaf 17-01-2011 zullen we de prijzen van de broodjes wat moeten aanpassing. Sinds de invoering van de Euro op 01-01-2002 zijn deze niet meer verhoogt. Omzetgroei, hogere productiviteit en betere inkoopvoorwaarden hebben er al die tijd voor gezorgd dat prijsaanpassingen niet nodig waren. Helaas stijgen de prijzen van voedsel zo hard dat we het met bezuinigen en efficiëntie niet meer kunnen compenseren. De prijsverhoging is alleen van toepassing op de losse belegde broodjes. Gesorteerde broodjes en complete lunches blijven onveranderd laag geprijsd. We blijven ondanks de aanpassing evenwel de voordeligste in de markt.

10-01-2011. Vandaag zijn we, ten gevolge van een server crash alle bestellingen en e-mails naar het domein broodjesexpress.nl kwijtgeraakt die zijn gedaan tussen zondag 09-01-2011 na 11:00 uur en maandag 10-11-2011 voor 12:00 uur. Heeft u een bestelling gedaan tussen deze tijden voor een datum na 10-11-2011 wilt u die dan a.u.b. nogmaals doen?

10-01-2011. Een grote storing zorgt er vandaag voor dat er niet bestelling binnenkomt. U ontving geen opdrachtbevestiging en wij geen opdrachten. we hebben inmiddels op www.broodjesexpress.net de website werkend. Let op! Geen opdrachtbevestiging betekend geen levering. We hopen het probleem opgelost te hebben in de loop van de middag.

05-01-2011, 14:10 | bron: De Telegraaf

Voedselprijzen naar recordhoogte

ROME -  De voedselprijzen in de wereld zijn in december tot een recordhoogte gestegen. Vooral graan, suiker en olie zijn duurder geworden.

Dat heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) woensdag bekendgemaakt. De voedselprijzen bereikten daarmee het hoogste niveau sinds 2008. De FAO Food Price Index, die is gebaseerd op de gemiddelde prijzen van graan, vlees, suiker en oliezaden, kwam in december uit op 214,7 punten. In november stond de index nog op 206 punten.

Volgens de FAO kunnen de prijzen van maïs, tarwe en andere granen nog verder stijgen gezien de huidige weersomstandigheden. „We zijn bezorgd vanwege de onvoorspelbare situatie”, zei FAO-econoom Abdolreza Abbassian. „De voedselprijzen kunnen bijvoorbeeld nog veel verder stijgen als de droogte in Argentinië aanhoudt.”

Verder waarschuwde Abbassian dat de winterse omstandigheden op het noordelijk halfrond een bedreiging kunnen vormen voor tarwegewassen. De FAO-econoom denkt niet dat de hoge voedselprijzen zullen leiden tot massale rellen in arme landen zoals in 2008 het geval was.


29-11-2010 Vanaf morgen een dag aanbieding op Facebook. We gaan kijken of dat leuk gevonden wordt. Bij meer dan 150 fans houden we de pagina aan. Wordt fan van broodjesexpress.nl op Facebook en maak gebruik van de aanbiedingen die we een paar keer per week zullen verversen. Iedere dag een artikel voor een absurde prijs.

Vandaag in het assortiment: koffiebroodje. €1,15


23-11-2010 Regelmatig bereikt ons de vraag om met een soort dagaanbieding te komen. Graag zou ik hier gevolg aan geven. Het zou leuk zijn om iets aan te kunnen bieden wat niet standaard in het assortiment zit of iets uit het standaard assortiment voor een nog scherpere prijs. Helaas is dit niet mogelijk. Een groot gedeelte van onze klanten, misschien zelfs u wel, kijkt naar internetpagina's via een z.g. 'Proxy Server'

Bij een Proxy Server worden Webpagina's die worden opgevraagd door hosts in het netwerk worden voor een bepaalde tijd in de cache opgeslagen. Als een host dezelfde webpagina opvraagt, wordt de pagina niet opgehaald bij de inhoudsprovider, maar wordt de pagina in de cache gebruikt. Hierdoor worden webpagina's sneller geopend.

Een nadeel is dat de gebruiker niet de pagina van vandaag ziet maar die van een langere tijd geleden. Die aanbieding is dan of niet meer voorradig of allang verlopen. In 2003 hadden we een kerst website gemaakt. Er waren klanten die hem in mei nog voorgeschoteld kregen.....


10-11-2010 Vandaag worden de 100 meest innovatieve bedrijven, producten en concepten in de Nederlandse verswereld opnieuw op een rij gezet. De derde editie van de Vers Top 100 wordt vandaag tijdens de Kruidenier Foodbeurs gepubliceerd. Dit gebeurt in de Wilgenzaal op de eerste verdieping van Expo Houten te Houten. Na de bekendmaking ontvangt men het glossy magazine met de volledige Vers Top 100. Ook wij staan dit jaar in de top 100 op plaats 61 met ons bedrijfsrestaurant op afstand. Vers top 100

Wat is Vers Top 100?

De Vers Top 100 geeft een overzicht van de crème de la crème van de Nederlandse versgerelateerde sector. Deze bedrijven zijn niet alleen innovatief of succesvol maar gelden ook als voorbeeld en voortrekker voor anderen.

Voortrekkers in de verssector!

Elk jaar zal de Vers Top 100, als een monitor van de sector, een nieuwe ranglijst opstellen. Ieder bedrijf dat actief is met verse producten of technologie die verse producten ondersteunen, komt voor deze top 100 in aanmerking.

Bijna 150 kandidaten zijn eind mei jl. aan zes juryleden van de Vers Top 100, editie 2010, voorgelegd. Het gaat om een enorm scala aan producten, diensten en bedrijven of bedrijfsconcepten die in de verswereld op hun eigen, specifieke wijze onderscheidend zijn. Het is aan de jury om al deze initiatieven te beoordelen op de criteria innovativiteit, duurzaamheid, groeipotentie en ondernemerschap....

 


08-11-2010, 12:32 Sinaasappelsap duurder wegens slechte oogst

DEN HAAG (AFN) -  De prijzen van sinaasappelsap en appelsap gaan stijgen wegens tegenvallende oogsten in landen waar sinaasappels en appels worden geteeld. Dat meldde de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) maandag.

Foto: TLG/SUNWEB

De prijs van sinaasappelsap gaat stijgen omdat Brazilië, de grootste producent van sinaasappels ter wereld, al twee jaar lang flink lagere oogsten heeft gehad. De prijzen bleven vorig jaar redelijk stabiel omdat er nog grote voorraden waren. Dit jaar zijn die voorraden er niet, waardoor er vanwege schaarste meer moet worden betaald. Daar komt bij dat Florida, de op een na grootste producent van sinaasappels, last heeft gehad van vorst waardoor de oogst lager is dan vorig jaar.

Sterke vraag naar tafelfruit

De appelsapprijzen stijgen onder meer vanwege tegenvallende oogsten in Polen, Duitsland, Italië, Hongarije, Oekraïne en China. Verder is er een sterke vraag naar tafelfruit, waardoor er te weinig appels voor sapverwerking worden aangeboden. Fruittelers in Midden-Europa en China investeren bovendien steeds meer in koelcellen voor fruitopslag. Appels blijven daardoor langer houdbaar en hoeven niet meteen aan de sapindustrie te worden verkocht.

Volgens de FWS is het nog niet bekend met hoeveel de prijzen van sinaasappelsap en appelsap stijgen. ,,Dat verschilt per producent'', liet een woordvoerster weten.

Bron: Telegraaf

 


08-07-2010 Sinaasappelsap mogelijk duurder

Sinaasappelbomen
De prijs van sinaasappelsap zal de komende maanden stijgen. Door slecht weer en plantenziektes valt de oogst erg tegen.

In Brazilië komt de oogst dit jaar waarschijnlijk uit op 11,7 miljoen ton. Dat is de laagste opbrengst in zeven jaar en ruim zes procent minder dan vorig jaar. Het land produceert de helft van al het sinaasappelsap ter wereld. Ook in Florida, 's werelds tweede sinaasappelkweker, is de oogst een stuk lager.

Producenten van sinaasappels wijten de tegenvallende oogst aan de hevige regenval de afgelopen tijd. Hierdoor zijn veel vruchten van de boom gevallen en is het overgebleven fruit erg waterig. Daarom zijn er meer sinaasappels nodig om goed sap te krijgen.

Op dit moment verwerken wij Zuid Afrikaanse sinaasappels. De kwaliteit is goed. De prijs ligt ook voor ons ver boven die van vorig jaar. We gaan kijken of we onze prijzen laag kunnen houden.

Bron: NOS nieuws


04-05-2010. Op Bevrijdingsdag; woensdag 05-05-2010 zijn wij gesloten. Op deze dag kunt u geen bestellingen plaatsen. Tenzij deze voor een levering op een andere dag zijn.

23-03-2010. De afhandeling van alle opdrachten vindt nu weer plaats op onze server www.broodjesexpress.nl. Vanaf de introductie van Internet Explorer 8.0 gaf de afhandeling bij sommigen van u problemen. Deze moeten nu tot het verleden behoren. Al uw gegevens worden ingevuld in een beveiligde (https) pagina. Omdat deze in een frame laadt kunt u dit niet zien in de browser. Misschien passen we dit de komende dagen nog aan en verdwijnt de navigatie zodra u gegevens in gaat vullen en verzenden.

04-02-2010. De afgelopen dagen bereikten ons meerdere klachten. Het bleek dat de website niet langer de adresgegevens onthield. Toevalligerwijs viel dit euvel samen met een foute code op onze pagina met complete lunches. Om deze fout op te lossen heeft de webwinkel een dag op een ander domein gedraaid. Ten onrechte nam ik aan dat hierdoor de cookie niet werd uitgelezen.

Niets bleek minder waar. Nadat ik ook vandaag weer een aantal klachten ontving begreep ik dat er meer mis moest zijn. Het euvel bleek een script dat onveranderd op de site wordt gebruikt sinds 2003 met een expiratiedatum van 01-01-2010. Dit betekende dat de cookie met de adresgegevens vanaf die datum nog maar 30 dagen werkte. Vandaar dat iedereen sinds een paar dagen bij iedere bestelling zijn/haar gegevens telkens opnieuw moest invoeren.

Het euvels is verholpen. Tot 01-01-2015 werkt dit gedeelte van onze site weer naar behoren.

Erik Vermeulen



13-01-2009. Uw lunchleverancier heeft in 2009 wederom een beter resultaat behaald dan in 2008. Geheel tegen de landelijke trend in mochten wij, met name in het derde en vierde kwartaal, meer en meer nieuwe klanten verwelkomen. Door consequent realistische prijzen te berekenen voor onze diensten en daarbij niet te bezuinigen op kwaliteit en versheid wisten steeds meer bedrijven ons te vinden. Ook in 2010 houden we vast aan ons concept. We gaan zonder daar meer voor te rekenen meer biologische producten voeren. Verder gaan we door met het scheiden van afval. Naast papier en karton splitsen we nu ook metaal en plasticafval. Ons restafval bedraagt nu minder dan 10% van het totaal..

2010 zal verder in het teken staan in het terugdringen van ons energieverbruik. We gaan er alles aan doen om de CO2 uitstoot verder te beperken.

 


06-01-2010. Ten eerste wens ik u voor het jaar wat komen gaat alle beste toe. Vervolgens is per 01-01-2010 de prijs van zuivelproducten met meer dan 14% verhoogt. Ook wij ontkomen er niet aan een gedeelte hiervan aan u door te berekenen.

 


10-09-2009. Vandaag twee wijzigingen op de site. 1) We hebben als betaaloptie 'Doorlopende Incasso' toegevoegd. Deze optie geld alleen voor bedrijven waar we de afspraak mee hebben dat er via incasso wordt voldaan en waar we van alle deelnemende werknemers een origineel, ingevuld machtigingsformulier hebben ontvangen. 2) Bij de 'Uitgebreide Lunch' is het nu ook mogelijk om het standaard pak sinaasappelsap te vervangen door vers geperst sap. Anders dan bij de 'Executive Lunch' wordt het sap hier aangeleverd in een of twee liter verpakking.

 


25-07-2009. Na twee weken werkt nu ook de fax weer. We zijn weer op de normale manier bereikbaar.

 


13-07-2009. Door een fout van telecommunicatiebedrijf Ziggo zitten we zonder telefoon en faxaansluiting. De overstap van KPN naar Ziggo had zonder problemen moeten verlopen maar dat is helaas niet gelukt. U kunt ons, gedurende de tijd dat het duurt om weer een normale aansluiting te hebben, telefonisch bereiken op nummer 06-14901655. Bestellen kunt u uiteraard gewoon via onze website...

 


Februari 2009 toont ons de gevolgen van de kredietcrisis. Wij zien een toenemend aantal nieuwe klanten met interesse voor onze catering per persoon. Ook verwelkomden we veel nieuwe klanten voor onze vergaderlunches. Ook toen de bomen nog tot de hemel groeiden hebben we altijd met bescheiden (lees realistische) prijzen hebben gewerkt. Het gevolg is dat onze bestaande klanten blijven en dat we een toestroom zien van mensen die nu ook prijsbewust aan het worden zijn.

 


Op 29/30 en 31-12-1008 zijn we wel geopend maar draaien we met een minimale bezetting. Vrijdag 02-01-2009 zijn we gesloten. Telefonisch zijn we deze dagen niet bereikbaar. We verzoeken u om op de dagen dat we wel open zijn uw order zo vroeg mogelijk door te geven zodat we bij iedereen die net als u op deze dagen nog wel werkt op tijd te kunnen bezorgen. Na 10 uur bestellen is  op deze dagen niet mogelijk.

Met het oog op de versheid is er op deze dagen geen vers geperste jus d'orange en geen verse fruitsalade leverbaar.

 


25-11-2008. Onze hosting provider (Xl-Server) besloot in al haar wijsheid om gisteren aan het einde van de dag onze website naar een andere server te verhuizen. Als gevolg hiervan werkte de mail niet meer en kond het script wat uw opdracht genereert niet langer worden uitgevoerd. Uiteraard zorgde men ervoor dat men telefonisch onbereikbaar was en konden wij deze morgen vanaf 08:30 pas aan het probleem gaan werken. Kort voor 09:30 was het probleem opgelost. We nemen vandaag opdrachten aan tot 11:00 uur. Ook zullen we wat later bezorgen dan u van ons gewent bent. Hiervoor onze verontschuldigingen..

 


Vanaf maandag 27-10-2008 gaan wij zelf de jus 'd Orange persen. Wij hebben hiervoor een speciale machine gekocht. Tot aan deze datum betrokken wij de Jus 'd Orange via Hoogesteger. Door deze beslissing zijn we beter in staat een echt dagvers product te leveren, kunnen we altijd aan de vraag voldoen en hoeven we de prijs niet te verhogen.

 


Uit de krant van gisteren. Wij gaan ons uiterste best doen om onze prijsstijgingen binnen de perken te houden. Eind maart zullen we onze producten herberekenen. Op basis van de gegevens uit het eerste kwartaal en de prognoses over prijsontwikkelingen op de langere termijn zullen we eventuele prijswijzigingen door voeren.

 


Vanaf maandag 11 februari 2008 hebben we een overheerlijke huisgemaakte saté in het assortiment. De saté wordt koud aangeleverd in een speciale gesloten verpakking, inclusief saus maar zonder stokje. De saté is gemaakt van 100% kippenvlees, geleverd door een speciaal geselecteerde 'halal' slager. Niet dat we per se halal vlees wilde hebben maar omdat dit van alle kip die we hebben geproefd de lekkerste was. Het vlees is 48 uur gemarineerd en daarna gegrild, voorzien van een heerlijke satésaus, verpakt en teruggekoeld. Het resultaat is een overheerlijke saté waar menig restaurant jaloers op zal zijn. Het enige wat u zelf nog moet doen is de verpakking twee keer een minuut, om en om, in de magnetron (800W) verwarmen en de inhoud van de verpakking op een bordje doen. Wat daarna nog voor u overblijft om te doen is smullen... U vindt dit product in onze webwinkel onder diversen.

 


Het jaar 2007 is bijna afgelopen. We zitten in de laatste echte werkweek.  Veel klanten hebben al aangegeven dat zij na deze week pas op 2 januari weer aan het werk gaan.  Wij zijn voor de mensen die nog wel werken in de kerstweek en op oudejaarsdag met een paar mensen aanwezig om eventuele opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten moeten wel een werkdag van tevoren bij ons binnen zijn. Bestellen op de dag van leveren is op maandag 24, donderdag 27, vrijdag 28 en maandag 31 december door de krappe bezetting niet mogelijk. Ook zijn we na aankomende vrijdag telefonisch pas weer bereikbaar op 2 januari.

Hierbij wensen wij u en uw collega’s prettige feestdagen en een goed begin van het volgende jaar.....

 


Op donderdag 06-09-2007 zorgde een probleem met de server die onze orders afhandelt en de server die gegenereerde orders naar onze productiekeukens stuurt voor een groot probleem. Sommigen van u kregen geen order bevestiging maar wel lunch. Anderen kregen juist wel een order bevestiging maar geen lunch. Wij kregen de hele morgen orders binnen maar veel minder dan anders. Tegen de tijd dat we in de gaten hadden dat er een probleem was, was het al tijd om te gaan bezorgen. Vanaf 11:00 begonnen er orders binnen te komen die rond 08:00 uur waren geplaatst en pas om 17:30 waren de laatste binnen. We hebben gisteren in totaal 161 bestellingen niet uit kunnen voeren. Hiervoor onze verontschuldigingen.

Wij hebben actie ondernomen om te voorkomen dat deze situatie zich nogmaals voordoet. Uw order wordt voortaan naar twee verschillende servers gestuurd. Deze staan beiden op een totaal verschillende locatie. Mocht er een probleem zijn met de ene mailserver dan schakelen we in het vervolg direct over naar de andere.

 


Per 03-09-2007 verhogen we de prijzen van onze broodjes met gemiddeld 6%. Zowel de prijzen van grondstoffen die nodig zijn om brood te bakken (meel +80%) als die van zuivelproducten zoals kaas en melk zijn onlangs sterk gestegen. De prijzen hier op de website stijgen wat minder dan de prijzen die u betaald indien u per fax besteld.

 


15-08-2007. Het gaat nu echt gebeuren. We ontkomen er niet aan. Wij ontvangen van al onze toeleveranciers brieven zoals die u hieronder aantreft. De kranten staan er bol van. En dus zullen zelfs wij begin september de prijzen moeten gaan aanpassen. De soep wordt gelukkig niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend want onze prijzen bestaan natuurlijk uit meer dan alleen de kostprijs van brood en beleg. We gaan proberen om de prijsstijging te beperken tot een absoluut noodzakelijk minimum. Zodra we zicht hebben over de totale omvang van de nu aangekondigde prijsstijgingen laten we het u via deze pagina weten. Wij zullen dan waarschijnlijk vanaf de 2e helft van september onze prijzen aanpassen.


Het is vanaf heden ook mogelijk om prepaid lunch te bestellen. Deze optie is ideaal voor alle bedrijven die wel graag hun medewerkers per persoon hun lunch willen laten bestellen maar waar het moeilijk is om de betaling hiervan via de salarissen te verrekenen. Meer weten? Bel ons 020-4972528

 


Lunchpakketten zijn m.i.v. 01-05-2007 bestellen via onze nieuwe site www.broodex.nl U stelt d.m.v. een menu een pakket naar wens samen, vult het aantal in en u weet direct hoeveel een lunchpakket kost. Broodex levert landelijk lunchpakketten.

 


Vanaf heden. 28-11-2006 bezorgen we ook belegde broodjes in heel Almere (minimumorder € 50,00). Dit geldt uitsluitend voor lunchorders en bestellingen voor in het weekeinde. Bezorgen op ontbijt en Dinertijd is i.v.m. het drukke verkeer in Almere niet mogelijk.

 


De partner in Huissen is in de weken 26, 27, 28 en 29 wegens vakantie gesloten.

 


Het is voorlopig niet mogelijk om in Nijmegen te leveren met uitzondering van lunchpakketten [50 stuks minimum].

Vandaag. 22-03-2006 hebben we de shop een update gegeven. De mais- en Italiaanse bolletjes waren al niet meer leverbaar en zijn nu ook uit de keuze menu's verwijderd. Een passend alternatief hebben we niet gevonden. De winkel is ook verhuisd naar een nieuwe directory. In de oude staat nog wel een indexpagina maar die opent direct de homepage.

Indien u als u de site bezoekt gewent bent om direct de winkel binnengaan moet u dus eenmalig uw bookmark aanpassen.

Bij de adresgegevens hebben we de invulopties staat en land verwijderd. Magere yoghurt is uit het assortiment. Verse fruitsalade en verse jus is in prijs gestegen. Het was voor ons niet langer verantwoord om op het oude prijsniveau te blijven verkopen.

 


Vanaf 01-04-2006 beëindigen wij onze samenwerking met Broodjes Zuid Holland BV uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Zij gaan zelfstandig verder. U kunt vanaf deze datum wel rechtstreeks bij hen bestellen maar niet meer via deze site of met gebruikmaking van ons faxformulier. Meer info: Broodjes Zuid Holland. Tel: 06-28116197

Let op! Binnen afzienbare tijd ook Broodjesservice in de driehoek Arnhem, Zevenaar en Nijmegen.

Met ingang van heden werken wij samen met Serviceplan Nederland. Met Fortune hotdinks / Jabo Automaten service werkten we al langer samen. Doel van deze samenwerking is om u een totaal facilitair concept te bieden tegen voorwaarden waar geen een enkele andere partij in de markt tegen op kan.

 


Met ingang van maandag 16-01 is onze bakker gestopt met het maken van de 55 grams Waldkorn, Mais en Italiaanse bolletjes. We hopen vanaf maandag 23-01 een nieuwe [iets groter] Waldkornbolletje te hebben. De andere twee broodjes verwijderen we volgende week van de site...

Tot die tijd leveren we i.p.v. de Waldkornbol een Polderslide. De overige twee broodjes vervangen we door een Kaiserbroodje met sesamzaad.

 


Vanaf nu kunt u ons ook bellen met Skype: callto://broodjesexpress

Op 01-10-2005 hebben we de keuze aan broodsoorten aanmerkelijk vergroot. Vanaf nu hebben we: 3 soorten Kaiserbroodjes, 2 smaken Ciabatta's, 2 Slides (Een donkerbruin - Polder slide - en een wit met oregano en gedroogde tomaatjes - Milano slide) en 2 Triangels.

De complete lunches zijn uitgebreid met gesorteerde Haagse bolletjes (Minibolletjes). Wel een dag van tevoren bestellen!

 


Met ingang van dinsdag 19 april 2005 kunt u voor alle vestigingen bellen met het landelijke nummer 0900-broodje (2766353) (10 ct/min) en bestellingen faxen naar 0900-4977632. (10 ct/min).

 


De laatste hand wordt nu gelegd aan de inrichting van de vestiging voor de regio Rotterdam, Capelle, Zoetermeer en alles wat daar tussen in ligt. Wij verwachten vanaf 1 mei operatief te zijn op de nieuwe locatie.

 


Begin 2005 opent een tweede vestiging haar deuren in de regio Rotterdam om de markt aldaar te bedienen. Ook voor bedrijven in Rotterdam, Zoetermeer, Rijswijk, Moordrecht, Capelle en Nieuwerkerk a/d IJssel zal het dan mogelijk zijn om te profiteren van onze lage prijzen en unieke dienstverlening. U wordt dan beleverd door Broodjes Zuid-Holland BV Wanneer loopt het contract met uw cateraar af? Stap vandaag nog over.

Wilt u op hoogte worden gehouden van deze nieuwe ontwikkelingen meldt u hier dan aan.

Erik Vermeulen.

 

Naam:

 

Telefoon:

 

 

E-mail:

 

Last update:

donderdag 17 november 2016 12:59

Home Info Faxbestellijsten Prijzen Feedback Nieuws Bestellen Vacatures Vergaderlunch Contact English